OM

GEORGISK VIN

En gammel, georgisk legende fortæller, at Vorherre under Jordens skabelse tog sig en mellemmad. Han blev imidlertid så optaget af det guddommelige måltid, at han snublede over Kaukasus' høje tinder og tabte al maden og vinen ud over Georgien. Derfor spiser og drikker man så godt i dette smukke land.

Vinproduktionen i Georgien går langt tilbage i historien. Nye arkæologiske fund tyder på, at Georgien faktisk er vinkulturens oprindelsesland. I mere end 8000 år har georgierne udnyttet, at både de klimatiske forhold og jordbunden er ideelle for produktion af vin.

Af de ca.2000 druesorter, der findes i verdenen, stammer mere end 500 fra Georgien, hvor over 50 druesorter stadig vokser vildt i de vidtstrakte skove. Denne enestående rigdom af originale druesorter giver fantastiske smagsvariationer fra region til region.

Mange druesorter er endnu ganske ukendte i Vesteuropa, men det råder Georgien Vin nu bod på ved at introducere et bredt sortiment af vine produceret på druer som Saperavi, Rkatsiteli, Kisi, khikhvi og Mtsvane.

Produktionsformen tager udgangspunkt i enten den vestlige eller den traditionelle, lokale Qvevri-teknik, hvor vinen gæres og modnes i kæmpestore lerkrukker(qvevris), der er nedgravet i jorden.

Qvevri-teknikken bruges bl.a. ved fremstilling af de specielle orangevine, som er blevet produceret i Georgien i årtusinder.

Læs mere om qvevri teknikken, georgiske specialvine og meget mere  ved at trykke på nedenstående emner

Qvevri wine - Georgia.jpg