OM
GEORGISKE VINDISTRIKTER
Georgien har fire hovedregioner indenfor vinfremstilling, Kakheti, Imereti, Kartli og Racha/Lechkhumi. Henved 85 % af den samlede vinproduktion kommer fra det to største områder Kakheti og Imereti.
​
Kakheti
Kakheti er den klart største og vigtigste georgiske region for vinfremstilling. Vinmarkerne bugter sig langs den sagnomspundne Alazani flod, der bringer liv til hele Kakheti regionen.
​
Af 20 oprindelige vindistrikter, der er registreret i Georgien, hører 15 til Kakheti, nemlig Tsinandali, Gurjaani, Vazisubani, Manavi, Kardanakhi, Tibaani, Kakheti, Kotekhi, Napareuli, Mukuzani, Teliani, Kindzmarauli, Akhasheni, Kvareli og Khashmi.
De mest udbredte druesorter i regionen er: Rkatsiteli, Kakhuri Mtsvane, Qisi, Khikhvi, Budeshuri, Mtsvivana, Sapena, Kunsi, Saperavi, Cabernet-Sauvignon, Tavkveri, Ikalto Red m.m.
Imereti
De meget forskelligartede jordbundsforhold og omskiftelige klimatiske forhold gør Imereti til det vindistrikt med størst variation i deres vinproduktion. De mest udbredte druesorter i Imereti er: Tsolikauri, Thiska, Krakhuna, Kvishkhuri, Dondghlabi, Bazaleturi, Kundza, Tklapa, Otskhanuri Sapere, Argvetuli Sapere, Rko, Adanasuri, Bzvanura, Black Dondghlabi, Dzelshavi, Aladasturi og Vani Chkveri.
Her såvel som i andre regioner anvendes qvevris, der dog i Imereti kaldes Churi. Vine fra ​​Imereti har en smuk gul farve, fuld krop og som oftest meget harmonisk. Imereti er berømt for sin Sviri Krakhuna, Obchuri Tsolikouri og Kvalituri Tsitska.
​
Du kan læse meget mere om de forskellige georgiske vindistrikter her
​
​
​