OM
GEORGISKE VINDISTRIKTER
Georgien har fire hovedregioner indenfor vinfremstilling, Kakheti, Imereti, Kartli og Racha/Lechkhumi. Henved 85 % af den samlede vinproduktion kommer fra det to største områder Kakheti og Imereti.
Kakheti
Kakheti er den klart største og vigtigste georgiske region for vinfremstilling. Vinmarkerne bugter sig langs den sagnomspundne Alazani flod, der bringer liv til hele Kakheti regionen.
Af 20 oprindelige vindistrikter, der er registreret i Georgien, hører 15 til Kakheti, nemlig Tsinandali, Gurjaani, Vazisubani, Manavi, Kardanakhi, Tibaani, Kakheti, Kotekhi, Napareuli, Mukuzani, Teliani, Kindzmarauli, Akhasheni, Kvareli og Khashmi.
De mest udbredte druesorter i regionen er: Rkatsiteli, Kakhuri Mtsvane, Qisi, Khikhvi, Budeshuri, Mtsvivana, Sapena, Kunsi, Saperavi, Cabernet-Sauvignon, Tavkveri, Ikalto Red m.m.
Imereti
De meget forskelligartede jordbundsforhold og omskiftelige klimatiske forhold gør Imereti til det vindistrikt med størst variation i deres vinproduktion. De mest udbredte druesorter i Imereti er: Tsolikauri, Thiska, Krakhuna, Kvishkhuri, Dondghlabi, Bazaleturi, Kundza, Tklapa, Otskhanuri Sapere, Argvetuli Sapere, Rko, Adanasuri, Bzvanura, Black Dondghlabi, Dzelshavi, Aladasturi og Vani Chkveri.
Her såvel som i andre regioner anvendes qvevris, der dog i Imereti kaldes Churi. Vine fra Imereti har en smuk gul farve, fuld krop og som oftest meget harmonisk. Imereti er berømt for sin Sviri Krakhuna, Obchuri Tsolikouri og Kvalituri Tsitska.
Du kan læse meget mere om de forskellige georgiske vindistrikter her