top of page

OM

GEORGISK NYTÅRSMENU 

Nytåret er i Georgien blot endnu en kærkommen undskyldning for at mødes og spise masser af god mad. Oftest med familie og venner og meget gerne som en traditionel supra med masser af forskellige retter, gode vine, sange og taler.

Vi har her samlet et lille udpluk af de mange lækre retter, som også sagtens kunne finde vej til et dansk nytårsbord.

Måske nogle af dem var noget for dig?

Satsivi (kold valnøddesauce med fjerkræ)

Denne lækre kolde ret består af en skøn valnøddesauce og fjerkræ i form af kylling eller kalkun. Valnøddesaucen bliver krydret med salt, peber, hvidløg, bukkehorn, koriander og kanel og der serveres normalt brød eller lune majsbrød til. En rigtig god opskrift findes her

Badrijani (aubergineruller med valnøddecreme)

Vores personlige favorit til nytår er de lækre Badrijani ruller, som består er grillede aubergine rullet om en valnøddecreme og pyntet med koriander og granatæblekerner. Fordelen ved denne ret, udover at den smager fantastisk, er at den kan laves dagen i forvejen og blot bliver bedre af en dag i køleskabet. Du kan finde en nem og overskuelig version af retten her 

Lobio (georgisk bønnegryde)

Dette er ikke nødvendigvis en traditionel georgisk nytårsret, men den vil gøre sig på ethvert dansk nytårsbord og i særdeleshed, hvis man har forspist sig i kødretterne i juledagene. Retten er tung og nærende og serveres ofte med georgiske majsbrød (Mchadi).

En god opskrift på begge dele kan findes her

Gozinaki (georgisk nøddekage)

Georgierne elsker søde sager og deres favorit er uden tvivl de dejlige kozinaki kager, der produceres i stor stil op til nytårsfejringen. Det  georgiske modsvar til vores kransekage kunne man fristes til at sige. Kagerne er ikke svære at lave, men kræver gode råvarer i form af honning og nødder. En nem opskrift finder du her

bottom of page