OM

GEORGISK ICEWINE

 

Icewine er en betegnelse for vin af druer, som har fået lov til at fryse til is på vinstokken. Når al væsken i druen er frosset, er udbyttet ekstremt lavt, men med en meget høj koncentration af både sukker og syre. Vinen er med sit høje sukker og syreindhold både behagelig at nyde ung og samtidig har den næsten uendelig holdbarhed.

Produktionen af icewine er begrænset til områder hvor der regelmæssigt forekommer de rette temperaturer. Icewine er især kendt fra Tyskland og Østrig (især i Burgenland), men er også en kostbar specialitet i mindre kendte vinområder, såsom Canada og Georgien.

 

I Georgien høstes druerne til Icewine fra slutningen af oktober i et meget kort vindue, inden nattefrosten i de kaukasiske bjerge bliver for høj. Georgien er desuden et af de få steder i verden, hvor der produceres Icewine på både grønne og røde druer.

Det høje naturlige sukkerindhold og indholdet af syre giver isvin en kompleks sammensætning og en lang finish. Icewine har et mindre alkoholindhold (typisk mellem 9%-12%) end almindelig vin. 

De georgiske Icewine er perfekt til dig der sætter pris på noget sødt til desserten, aftenkaffen eller som tilføjelse til en lækker osteanretning.